vineri, noiembrie 17, 2017

Sa ne acceptam diferentele

Subsemnatul si altii cetateni, nu ne regasesim intr-o lume plina de ura si furie.
Exista atata ura, cat iubire si toleranta lipseste!
Este adevarat, ura apare ca efect al incertitudinii intr-o viata plina de griji, lipsuri, dar si ca sentiment al unei reciprocitati; antipatia!
Atata ostilitate si dusmanie intre oameni, incat, te intrebi, pe buna dreaptate, mai exista timp fizic disponibil pentru a invata sa ne acceptam diferentele?

Ne-am nascut diferiti, evoluam diferit , uneori involum!!! Ne traim propia viata conform oportunitatilor, esuam lamentabil, ne ridicam si continuam alaturi de ura in reciprocitatea! De ce?
Inca nu realizam ce am putea reprezenta ca si forta comuna, dispusa intr-o constructie unitara impotriva unui rau, pe care il putem regasii in interiorul existentei cotidiene.
Nu putem duce o lupta personala cu semenii nostrii, numai pentru o alta gandire, vointa, atitudine sau abordare fata de politica, religie, muzica sau poezie, sport...!!!

ps
"intr-o lupta dintre tine si lume, trebuie sa pariezi pe lume" Kafka.
Va indemn sa va revoltati impotriva urii si sa va acceptati diferentele!

4 comentarii:

calarasiunu spunea...

Fii tu insuti si actioneaza ca atare ,nimeni si nimic nu te poate covinge ca esti mai putin bun decat te crezi Asta inseamna sa ai incredere in tine.

bazarul lui albert spunea...

Și MASS media răspândește ura, incultura, intoleranța!

borcea spunea...

Fiecare dintre noi,prin unicitatea fiintei noastre,actionam functie de interesul personal,cu toata increderea sau determinarea de care suntem capabili.Bine ar fi daca am actiona si solidar!

e-provincia.com spunea...

Culmea ! Vinovații sunt ofensații, n-ar recunoaște vreo vină ,se dau victime, iar victima rabdă !