marți, aprilie 11, 2017

Rommac-fulgi de porumb.


Reteta: Chiftelute cu fulgii de porumb rommac


Pentru azi am sa va prezint o reteta de chiftelute din fulgii de prumb. Reteta nu imi apartine, este gasita pe internet, dar am reinterpretat produsul dupa mai multe experiente proprii. Experiente, unele reusite, altele mai putin reusite, dar in final chiftelutele din link1. s-a dovedit a fi o reusita. 

Asadar, pentru acest preparat delicios avem nevoie de urmatoarele ingrediente:


- 200 de grame de fulgi de porumb Rommac; 
- un piept de pui'
- o legatura de ceapa; sa fie ceapa verde de sezon;
- doua oua proaspete; de preferinta oua de tara;
- una legatura de marar verde;
- trei linguri de faina;
- o ceasca de ulei;
- piper si sare dupa gust;



Cum preparam?

Tocam, prin masina de tocat, pieptul de pui, mararul si ceapa verde, iar aceste ingrediente le amestecam cu un ou proaspat presarand, piper si sare dupa gust.
Dupa ce am terminat de amestecat, avand mana umede formam chiftelutele trecandu-le prin faina cu un ou batut si fulgii de porumb de la Rommac, maruntiti.
Odata obtinute, chiftelutele le prajim intr-o tigaie cu ulei incins, pe ambele parti. Dupa ce se prajesc le scoatem pe un servetel de hartie. 

Chiftelutele se pot servi atat calde, cat si reci. 


Ps. Ca timp de preparare, reteta este gata in aproximativ 50 de minute.



Niciun comentariu: