duminică, septembrie 25, 2016

Hipertensiune arteriala

Hipertensiune arteriala, simptome tensiune mare


Cred ca si voi ca si mine ati constatat ca tinerii, nu isi masoara tensiunea. Ei nu se gandesc nicio clipa ca ar putea sa aiba o tensiune mare si de aici stari de oboseala sau alte probleme de sanatate. Unii, habar n-au de hipertensiune arteriala. Pentru ei si nu numai, uitati aici informatii utile despre simptome tensiune mare. Nu stiu nici macar ca exista aparate care pot masura tensiunea cu precizie.


Personal, imi amintesc ca am venit in contact pentru prima data cu un aparat de masurat tensiunea, in anul al treilea de liceu, in urma unei vizite medicale obligatorii. Acum, mie mi se pare normal ca sa acordam importanta cuvenita starii noastre de sanatate. Cand nu avem o sanatate foarte buna, toate planurile de viata ne sunt date peste care, fie ca suntem tineri, fie ca suntem trecuti de prima tinerete, hipertensiunea, ne poate afecta.

Cauze tensiune mare

Si tot din experienta proprie va pot spune ca am in familie o ruda care nu a dat importanta starii de sanatate, cu toate ca simptome de tensiune mare au tot fost. In urma
nepasarii sau a lipsei de preocupare pentru starea sa de sanatate, a suferit un atac cerebral. Asta a fost momentul decisiv pentru el. De atunci, are foarte mare grija de starea sa de sanatate, iar excesele de sare, zahar, grasimi nu mai fac parte din viata lui cotidiana, fiind cauze ale tensiunii mari, necontrolate.

Daca am amintit de cauze ale tensiunii mari, pe langa cele enumerate mai sus, mai sunt si altele::anumite medicamente luate fara recomandare vreuni medic, pot duce la cresterea tensiunii arteriale. Sunt studii care arata ca si singuratatea are legatura cu hipertensiunea arteriala, la persoanele trecute de 50 de ani.

Am amintit de aparatele de masurat tensiunea, iar tensiometrelor Sendo, personal le consider cele mai precise..Aceste aparate pot fi achizitionate si din mediul online. Avand un astfel de aparat acasa, tensiunea poate fi in permanenta controlata si, astfel se pot preveni situatii neplacute, ca cea descrisa de mine.

Despre hipertensiunea arteriala, cu siguranta veti gasi informatii mai multe, pe paginile de sanatate, de aceea cred ca e important sa ne informam despre starea de sanatate. Sa avem grija de sanatatea noastra!


Niciun comentariu: