marți, septembrie 16, 2014

Zaharul este mai periculos decat sarea

Zaharul, pentru inima, este mai periculos decat sarea. Asta se arata intr-un studiu realizat de cercetatorii americani.

Aceeasi cercetatori americani sustin in noul nou studiu ca un nivel ridicat de zahar in sange afectează o zona a creierului ce determina cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. 

Concluziile studiului realizat pe un esantion de 8.670 de adulti contrazic recomandarile facute de medici, ce avertizeaza de mult timp populatia ca sarea creste riscul unui atac vascular cerebral cu 25%. 



Echipa de cercetatori din orasul american New York si o alta din Kansas au publicat un articol in American Journal of Cardiology in care se arata ca zaharul, nu sarea, ar putea fi factorul ce cauzează hipertensiune.

Potrivit expertilor americani, nivelul ridicat de zahar din sange afecteaza hipotalamusul, care determina cresterea pulsului si a tensiunii arteriale. Mai mult, organismul produce din cauza excesului de zahar mai multa insulina, fapt ce accelereaza ritmul cardiac,potrivit site-ului mediafax.ro.

"Analizarea datelor obţinute în urma mai multor studii la scară largă sugerează că zahărul are o legătură mult mai pregnantă cu hipertensiunea decât sodiul. Încurajarea populaţiei să reducă aportul de zahăr, nu de sare, ar putea fi o strategie nutriţională mai bună pentru controlarea tensiunii arteriale", se arata in studiul publicat de revista "American Journal of Cardiology".



3 comentarii:

all.florentin spunea...

Si, cum ramane cu celebra reclama de la noi, cu sarea consumata in exces dauneaza grav sanatatii...trebuie refacuta si adugat zaharul sau in locul sarii , introdus zaharul...

Ce dileme mai am si eu?:))

albertflorentin spunea...

sincer ...nu stiu...

Mihaela Pojogu spunea...

In afara de legume si apa orice exces dauneaza. Sanatate!